UTADA'S ANNIVERSARY ALBUM:ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ HIKARI ΚΑΙ ΤΟ MY SANCTUARY

Λίγες μέρες πριν κυκλοφόρησε το νέο album της Utada με τίτλο "Utada Hikaru no Uta -13 kumi no ongakuka ni yoru 13 no kaisyaku ni tsuite-".13 υπέροχα τραγούδια από την 15ετή καλλιτεχνική πορεία της Utada,ερμηνεύμενα από διάφορους καλλιτέχνες ανά τον κόσμο που όλοι μαζί θέλησαν να τιμήσουν την ταλαντούχα τραγουδίστρια.
Ανάμεσα σε αυτά τα τραγούδια είναι τα δύο soundracks της σειράς Kingdom Hearts,το Hikari(Simple and clean) και το My sanctuary.
Για αρχή ακούστε το πρώτο soundtrack,Hikari,σε εκτέλεση του ιαπωνικού συγκροτήματος Love Psychedelico:

  


Kαι για την συνέχεια,μία υπέροχη και νοσταλγική(θα σας εξηγήσω παρακάτω γιατί)εκτέλεση του My sanctuary από τους Jimmy Jam.Tery Lewis και Peabo Brycon:


  

Για όλο το τραγούδι,ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!!!

Ο Jimmy Jam και Terry Lewis είναι συνθέτες,στιχουργοί και παραγωγοί μουσικής,οι οποίοι έχουν συνεργαστεί με πολύ γνωστά ονόματα της μουσικής σκηνής όπως  Τζάνετ Τζάκσον,η Μαράια Κάρει και ο Άσερ αλλά και η ίδια η Utada Hikaru σε ένα από τα πρώτα της κομμάτια,το Addicted to you,το οποίο πούλησε ένα εκατομμύριο κομμάτια την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του.
Διαβάστε παρακάτω το δικό τους προσωπικό μύνημα-αφιέρωμα σε αυτό το τραγούδι:
Περιττό να πω ότι είμαστε μεγάλοι φανς της Utada,οπότε η πρόσκληση να δουλεύσουμε πάνω σε ένα δικό της κομμάτι σε αυτόν τον επετειακό δίσκο ήταν ένα όνειρο που βγαίνει αληθινό.
Ως συνθέτες και μουσικοί παραγωγοί,είναι για εμάς τεράστια εύθυνη να διασκευάσουμε τραγούδι άλλου καλλιτέχνη.Όταν μας ζητήθηκε η διασκευή του Sanctuary,το οποίο γράφτηκε από την ίδια την Utada Hikary,η ευθύνη μας έφτασε σε ένα τελείως διαφορετικό επίπεδο.
Καθώς μελετούσαμε το Santuary,είχαμε κατα νου την αυθεντική μουσική και θέλαμε να κρατήσουμε κάθε δυνατό στοιχείο της στη δική μας δημιουργία ενώ προσθέταμε διαφορετική δυναμική ενορχήστρωση.Λόγως της σημασίας του χώρου και της ηρεμίας που επικρατεί στο τραγούδι αυτό,καταλάβαμε ότι η φωνή του θρυλικού Peabo Brycon θα συμπλήρωνε με μοναδική αισθητική αυτό το μουσικό ταξίδι.
Σκευτόμενοι πάντα ότι πρέπει το οριστικό αποτέλεσμα να χαροποιεί την Hikaru, εμείς μαζί με την υπέροχη ομάδα μας,τον Τζον Τζάκσον και τον Peabo Brycon αγωνιστήκαμε για την τέλεια ισορροπία.
Και με μεγάλη μου χαρά νομίζουμε πως τη βρήκαμε.Ελπίζουμε να αρέσει και στην Hikaru άλλα και οι φανς να το αντιμετωπίσουν ως τον πιο κατάλληλο ύμνο στο δικό της απίστευτο μουσικό ταλέντο.
Ανυπομονούμε για άλλη μια συνεργασία μαζί της στο πολύ κοντινό μέλλον.

Με αγάπη,
Jimmy και Terry


Άλλα και ο Peabo Brycon,τραγουδιστής στον χώρο των RnB και της soul μουσικής,άφησε το δικό του ξεχωριστό μύνημα.Πολλοί από εμάς θα τον θυμόμαστε από την συμμετοχή σε κλασικές ταινίες της Disney,όπως τον Αλαντίν και τη Πεντάμορφη και το Τέρας,όπου τραγούδησε με την Regina Bell (A whole new world) και την Celine Dion (Βeauty and the beast) τα τελευταία τραγούδια.Μάλιστα η συγκεκριμένη,σαγηνευτική θα έλεγα,εκτέλεση του τραγουδιού μας κάνει να αναπολούμε αυτές τις ταινίες και τα παιδικά μας χρόνια.:

Πρωτογνώρισα την μουσική της Utada Hikary από έναν ατζέντη μου στην Οσάκα πολλά χρόνια πριν και από τότε την έχω λατρεύσει.Όταν ο Jam και ο Lewis μου ζήτησαν να εκτελέσω ένα τραγούδι γι αυτό το album,ήμουν πραγματικά χαρούμενος και συγκινημένος που είχα αυτήν την ευκαιρία.
Ο Jimmy,o Terry,o John και εγώ ξοδεύσαμε πολύ χρόνο προκειμένου να κάνουμε το τραγούδι δικό μου κομμάτι,χωρίς βέβαια να παραμελήσουμε την δουλειά της Utada.Nομίζω πως το πετύχαμε αυτό και φυσικά θα συμπεριλάβω το Sanctuary στις επερχόμενες συναυλίες μου.
Το όνειρο μου είναι να τραγουδήσω ένα ντουέτο στο επόμενο CD μου ή κάπου αλλού,με την αγαπημένη και πολύ ταλαντούχα Utada.


Peabo Brycon

Tώρα μην ξεχνάτε ότι ο ίδιος ο Νομούρα σχεδιάσε το εξώφυλλο για το album ,το οποίο θυμίζει σε πολλά το παιχνίδι Kingdom Hearts.Λέτε η ίδια η Utada να ετοιμάζει ένα νέο τραγούδι για το Kingdom Hearts III? Ή λέτε τώρα που ένας τραγούδιστης σαν τον Peabo,ο οποίος έχει συνεργαστεί με τη Ντίσνευ στο παρελθόν να τραγουδήσει αυτός για το Kingdom Hearts III?Θα ήταν η δική του εκτέλεση του My sanctuary το κατάλληλο soundrack για το επόμενο παιχνίδι ή ένα ολοκαίνουργιο ντούετο με την Utada,όπως το ονειρεύεται και ο ίδιος;
Περιμένω τις δικές σας σκέψεις...


 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις