Η μουσική που έδωσε ψυχή σ'ενα παιχνίδι



Πέφτει για πρώτη φορά στα χέρια σου ένα δισκάκι Kingdom Hearts.Το βάζεις να παίξει.Αν είσαι τυχερός και γίνει κανονικά το load (αντί για το σπαστικό "γλουπ" που σε πετάει στα options του PS2),θα δεις το σήμα της Disney.Και μετά της Square Enix ...Και μετά..

Του ρου του του, του ρου του του του...!!!




Ένας υπέροχος ήχος,το Dearly Beloved.Η απίστευτη ικανότητα του απλού πιάνου,που θα ξυπνήσει το πιο βαθύ σου συναίσθημα.Η τρίχα που θα σηκωθεί,το δάκρυ που θα κυλήσει.Κάθε φορά,σαν πρώτη φορά.

Αυτή είναι η μουσική της Yoko Shimomura.Άγνωστη στο ευρύ κοινό συνθέτρια από την Ιαπωνία με ταλέντο όμως τεράστιο.Ταλέντο να συνδέει άψογα τις συγχορδίες και να συντονίζει τα μουσικά όργανα δημιουργώντας μια πρωτόγνωρη εμπειρία.Τα κομμάτια της κατάλληλα να αγγίξουν και τις πιο σκληρές καρδιές,να εντυπωσιάσουν τους πιο απαιτητικούς.

Από αργούς και ατμοσφαιρικούς ήχους όπως το "Lazy Afternoons" και το "Vector to heavens", εώς τα πιο δυναμικά "Enter the darkness" και "Tension Rising".

Μουσική που θα ακούς σε  "λούπα"ακόμα και αν τελειώσει το παιχνίδι.Συντροφιά σε στιγμές διαβάσματος ή χαλάρωσης,στην πορεία ενός ταξιδιού ή στην αναμονή για το λεωφορείο.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα κάθονται, παιδί και εσωτερικός χώρος


Κανείς δε μπορεί να περιγράψει την ευτυχία που ένοιωσα όταν την αντίκρισα για πρώτη φορά στη σκηνή.Εκεί σε μία μουσική σκηνή του Λονδίνου,να μιλάει με σύνεση και ντροπαλότητα μπροστά στο κοινό.Αυτή ήταν η Yoko ,από τους πιο αγνούς ανθρώπους που γνώρισα.Φαίνεται στην κίνηση της όταν πήγα να της μιλήσω και να φωτογραφηθώ μαζί της.Μα πιο πολύ φαίνεται στην ίδια της τη μουσική.

Ένα κονσέρτο ύμνος στο παιχνίδι που αγαπήσαμε όσο κανένα άλλο.Ενορχήστρωση μαγική.Η επιλογή των κομματιών απίστευτη.Και η συγκίνηση περίσσια..

Σε μια κατάμεστη αίθουσα με χιλιάδες kh fans ή απλά λάτρεις της καλής μουσικής.Ανάμεσα σαυτούς παιδιά που έμελλε να γίνουν φίλοι καλοί και ας μην είμαστε κοντά.Μια στιγμή που θέλω να ξαναζήσω και φέτος με την τρίτη περιοδεία που διοργανώνεται.Μαζί με φίλους,παλιούς και νέους.

Κάθε παιδί που ξεκινάει το Kingdom Hearts αναλαμβάνει το ρόλο του Sora.Μπαίνει στα παπούτσια του και αγωνίζεται να σώσει τις καρδιές που χάνονται στο σκοτάδι.Την  καρδιά την βρίσκεις στο παιχνίδι, μα την ψυχή την βρίσκεις στη μουσική της Yoko Shimomura.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις