Supernatural vs Kingdom Hearts

 Mε αφορμή τα 15 χρόνια Supernatural και το τέλος ίσως της μεγαλύτερης σειράς μυστηρίου φαντασίας,δε θα μπορούσα  να μην κάνω κάποια στιγμή ένα αφιέρωμα.

Ομολογουμένως μεγάλος φαν και του Kingdom Hearts και του Supernatural έχω φτάσει αρκετές φορές στο σημείο να παρατηρήσω ορισμένα κοινά σημεία.



Πριν ξεκινήσουμε θα ήθελα να ευχαριστήσω το Sawyer Orestis και τη δουλειά του πάνω στην ελληνική κοινότητα του Supernatural Greece,το οποίο αποτέλεσε την αφορμή να χτίσω τη δική μου μικρή(πλέον μεγάλη) ομάδα του Kingdom Hearts Greece.
Ευχαριστώ για την έμπνευση μαν..

Έτοιμοι?
Carry on my wister sons..

1.Master of Masters ≠ Θεός




Πριν με πείτε παρανοϊκό ακούστε με.
-Και  οι δύο υπάρχουνε από πολύ παλιά.Κανείς θνητος δεν ξέρει από πότε.
-Και  οι δύο ζουν αιώνια και έχουν την δυνατότητα να μετακινούνται στο χρόνο.      -Και οι δύο δημιουργούν ζωή.Ο Master of masters δημιουργησε τα chirithy από το μηδέν.
-Σε ένα σημείο εξαφανίζονται χωρίς αιτία αφηνόντας τους ανθρώπους στη μοίρα τους και οδηγώντας στην Αποκάλυψη/Keyblade War
-Στο τέλος (SPOILERS) αποδεικνύεται πως όλα τα κάνουν για την πλάκα και πως τους αρέσει να δημιουργουν από τα παρασκήνια χάος.Θεοι θεατές που παίζουν με τις ανθρώπινες ζωές και δεν επεμβαίνουν ποτέ.Οι πραγματικοί κακοι στο τέλος της ιστορίας.

2.Βιβλικές αναφορές



Το τέλος του Xehanort που ως έκπτωτος άγγελος-διάβολος παρουσιάζεται με την μορφή τράγου και ο Eraqus επεμβαίνει ως άγγελος και σταματάει τον πολεμο-καταστροφη του κόσμου.
Επίσης οι Foretellers με τον 6o μαθητή Luxu και τον Master of Masters αντιπροσωπεύουν τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα.Αυτό φαίνεται και από την ετυμολογία των ονομάτων τους και από την ίδια τους τη μοίρα στο Back Cover. (Luxu-Luxuria,Lust) (Gula-Gluttony) (Ava-Avaritia,Greed) (Ira-Wrath) (Aced-Acedia,Sloth) (Invi-Invidia,Envy)
Ειδικά στο Supernatural το Purgatory θα μπορούσε να παραλληλιστεί με το Realm of In Between ,η Κόλαση με το Realm of Darkness και ο πραγματικός κόσμος με το Realm of Light του Kingdom Hearts.Ενω το ίδιο το KH θα μπορούσε να είναι ο Παράδεισος.

3.Nobody dies for real



Όπως σε κάθε μεγάλο francise που σέβεται
τον εαυτό του με εξαίρεση το Game of Thrones και το Walking Dead κάνεις (ειδικά πρωταγωνιστης) δεν πεθαίνει στα αλήθεια.Οι ήρωες επιβιώνουν πάντα με τους πιο συναρπαστικούς τρόπους σε ότι κίνδυνο και να βρεθούν ,όποιον και αν αντιμετωπίζουν. Αλλά και  να πεθάνουν θα βρουν τρόπο να επιστρέψουν.
Στο Supernatural έχουμε την νεκρανάσταση είτε από Άγγελο ειτε από συμφωνία με δαίμονα, ακόμα και με μαγικά ξόρκια .
Στο Kingdom Hearts αντίστοιχα μάθαμε πρόσφατα το power of waking,μια δύναμη που όχι μόνο σου δίνει αθανασία άλλα μπορεις με αυτή να κρατήσεις στη ζωή όλους σου τους φίλους ,να νεκραναστήσεις τη χαμενη από χρόνια προγιαγιά σου,να αγοράσεις σπίτι,να κάνεις ταξίδια και να έχεις απεριόριστη συνδρομή στο Disney+ από τον πρώτο μήνα κυκλοφορίας.

4.Οι πρωταγωνιστές




Ο Σόρα έχει Ντόναλντ,Γκούφυ.Ο Ντην έχει Σαμ και Κάστιελ.Ταξιδευουν πάντα με το ίδιο όχημα και όχι με τα μέσα.Impala οι μεν Gummi ship οι δε.Κοιμουνται όπου βρουν,τρώνε ότι βρουν.Φορανε διαρκώς τα ίδια ρουχα.Το πότε κάνουν μπάνιο άγνωστο.Το σίγουρο είναι ένα:Δε θες να στέκεσαι για πολύ ώρα δίπλα τους.

5.Έλλειψη δυνατών γυναικείων χαρακτήρων

Με ελάχιστες εξαιρέσεις όπως η Aqua ή η Xion στο KH και η Μαίρη ή η Τζόντι στο Supernatural ,που οκ έχουν επαρκές screen time και περιορισμένες άλλα ικανοποιητικές bad ass moments,στην ουσία δεν υπάρχει γυναίκα πρωταγωνιστρια.Την παράσταση κλέβουνε τα αρσενικά ενώ οι γυναίκες είτε πεθαίνουν για να προχωρήσει η ιστορία και να δοθεί ένα κίνητρο για εκδίκηση στους κεντρικούς ήρωες είτε απλα περνάνε από τη σειρά χωρίς να κάνουν τίποτα αξιοσημείωτο.
Πρακτικά μετά από λίγο κάνεις κάνεις δεν τις θυμάται.

6.Σαμ Nobody?



Ένας Σαμ της 6ης σαιζόν είναι ένας Σαμ χωρίς ψυχή,χωρίς συναισθήματα ,χωρίς να νοιώθει πόνο,οίκτο η αγάπη.Πρακτικα μια φονική μηχανή που το μόνο που γουστάρει είναι να τριγυρνά και να  σκοτώνει δαίμονες.Θα μπορούσε άνετα να γίνει μέλος της Οργάνωσης και αργότερα vessel του μπάρμπα Xehanort.Σκεφτειτε τον λίγο με κίτρινα μάτια και λευκό μακρύ μαλλί.

7.Door to darkness




Τέλος 2η σαιζόν Supernatural.Η πόρτα στην Κόλαση ανοίγει και εξαπολύονται οι δαίμονες στην ανθρωπότητα.
Τέλος πρώτου Kingdom Hearts.Door Darkness ανοίγει και τα σμήνη από heartless και daksides ετοιμάζονται να καταβροχθίσουν καρδιές.
Στην πρώτη περίπτωση χρειάστηκε ο Σαμ ο Ντην και ο πατέρας τους για να κλείσει μια πόρτα.Στη δεύτερη έχουμε το Sora από τη μια το Ρίκου από την άλλη.
Βλέπετε καμιά διαφορά;

8.Ανθρωποι δοχεία (vessels) για το Xehanort ,για δαίμονες και για άγγελους .

Χρείαζεται να πω κάτι άλλο;;


9.Heartless swarm ή Daimon possession.

Και τα δύο παρουσιάζονται σα μάυρος πυκνός καπνός..


10.Yaoi και Yuri ships.




Και επειδή οι fans αρέσκονται στο να ταιριάζουν τους πρωταγωνιστές μεταξύ τους με τους πιο περίεργους τρόπους ορίστε μερικά από τα πιο εξωφρενικά ships αμφοτέρων των francises.
Riku-Sora Axel-Roxas Eraqus-Xehanort Sam-Dean Dean-Castiel Dean-Crowley
Έλεος μέχρι και αδέρφια σιπαρουμε οι ανώμαλοι.
Και επειδή μπήκα στον πειρασμό αν ήταν να διαλέξω έναν από το Supernatural και ένα από το Kingdom Hearts για ζευγάρωμα θα διάλεγα Τσάρλι και Aqua .Μη με ρωτήσετε γιατί..

Bonus +1
Αυτό δεν είναι τόσο fan fact αλλα πιο πολύ πραγματικότητα .
Ο James Patrick Stuart υποδύθηκε το βασικό κακο στην 7η σαιζόν του Supernatural ,το Dick Roman,αρχηγο των Leviathan.
Στο Kingdom Hearts τώρα είναι voice actor του Braig/Xigbar ,δεύτερου μέλους του Organization 13 .Μέχρι και το 2010 όχι τόσο σημαντικος χαρακτήρας αλλά με τo Kingdom Hearts 3 και την αποκάλυψη πως  ο Xigbar
είναι vessel του χαμένου μαθητή Luxu,μάλλον έχουμε να περιμένουμε πολλά από αυτόν τον ηθοποιό στο μέλλον.


Κλείνοντας θα ήθελα να πω πως εδώ και πολύ καιρό ήθελα να κάνω ένα τέτοιο άρθρο και επρεπε να γίνει τώρα που το Supernatural φτάνει στο τέλος του.Πως αποχωρίζεσαι μια αγαπημένη σου συνήθεια;Κάτι  που  σε ακολουθεί από την ίδια σου την εφηβεία, και όσο και να λες βαρέθηκα το ζεσταμενο φαγητό πάντα σου λειπει αυτή η γεύση του.
Γυρνάς πίσω γιατί πλέον είναι κομμάτι σου.

Ένα κομμάτι που πρέπει να αποδεχθεις ότι έφτασε στο τέλος του..Πρέπει να πεις αντίο..




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις