KINGDOM HEARTS αλά Ελληνικά


Το Kingdom Hearts είναι ένα παιχνίδι που συνδυάζει στοιχεία παράταιρα μεταξύ τους.Αυτο είναι λίγο πολύ γνωστό.

Οι αναφορές που γίνονται σε διάφορα στοιχεία της παγκόσμιας κουλτούρας, είτε πρόκειται για λαϊκές φράσεις είτε πρόκειται για τοπωνύμια καί μυθολογικά στοιχεία,είναι άπειρες.Στο παρόν άρθρο θα ασχοληθώ μόνο σε όσες καθαρές αναφορές γίνονται στη Σύγχρονη και την Αρχαιά Ελλάδα.



Ξεκινάμε με ντόπια φαγητά που κάθε τουρίστας ξέρει ότι θα ζητήσει αν ποτε επισκεφτεί τη χώρα μας.

"Those wackos almost made gyros outta me"λέει ο Phil αναφερόμενος στα Heartless που απειλούν το Kολοσσαίο.Αλλα η Aqua με τον  Ηρακλή είναι εκεί για να σώσουν την κατάσταση. (Birth by sleep)

Άλλο ένα γνωστό φαγητό για το οποίο μας μιλάει ο Hades αυτη τη φορά στο Recoded είναι ο απολαυστικός μουσακάς ("You couldnt even distract Jerk-ules long enough for me to mangle his moussaka." ,Hades προς Cloud)

Και μια ακόμα αναφορά bonus:



Αναρωτιέμαι. Είχαν ποτέ τέτοια φαγητά στην Αρχαία Θήβα;

Και μιας και μιλήσαμε για τη Θήβα,αλλά τοπωνύμια που αναφέρονται στο παιχνίδι και τυγχάνει να είναι αληθινά είναι το Βουνό Όλυμπος καθώς και η ίδια η χώρα Ελλάδα.

Εκτός  από πόλεις και βουνά,πολλά είναι και τα αρχαιοελληνικά ονόματα όπως:
-Megara(Μεγάρα,πρώτη γυναίκα του Ηρακλή την οποία στο μύθο σκότωσε)
-Hercules(Ηρακλής)
-Hades(Άδης)
-Zeus(Ζευς,Δίας)
-Cerberus(Κέρβερος-τερας που φυλακίζει ο Ηρακλής στο 12ο του άθλο)
-Pegasus (άλογο που στην πραγματικότητα ανήκει στο μυθολογικό ήρωα Βελεροφόντη)
-Triton (Τρίτωνας ,γιος του Ποσειδώνα)

Μπορεί ένα μεγάλο μέρος των αναφορών να προέρχεται από τον Κόσμο του Ηρακλή ,θα ήταν όμως παράλειψη να μη μιλήσω για τον κόσμο Atlantica.(Ariel)
Αυτός ο κόσμος βασίστηκε στο μύθο της Ατλαντίδας και στην Πολιτεία Ατλαντίς που πρώτη φορά αναφέρεται σε κείμενα του Πλάτωνα ως πολιτική αλληγορία.Ενας κόσμος που εξαφανίστηκε αλλά στην πραγματικότητα δεν υπήρξε ποτέ.

Πολλοί αρχαιοελληνικοί μύθοι έχουν χρησιμοποιηθεί για την ταινία Ηρακλής και κατ'επέκταση για τα παιχνίδια Kingdom Hearts: Μάχη Ολύμπιων Θεών και Τιτάνων και φυλάκιση των Τελευταίων,Οι Ψυχές του Κάτω Κόσμου,η καταγωγή του Ηρακλή από τη Θήβα,η συγγένεια του Ηρακλή και του Άδη με το θεό Δία και άλλα.

Scala ad Caelum:Μια πόλη που λίγο πολύ θυμίζει κυκλαδίτικο νησί.Πλακόστρωτα δρομάκια,λευκα σπιτάκια,αναρίθμητοι ανεμόμυλοι.




Θα ήθελα να κλείσω με ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για την πλοκή της σειράς και αυτό είναι το υπέρτατο όπλο χ-blade. 

Ο Xehanort σε μια αξέχαστη σκηνή από την τελευταία μάχη του Birth by sleep κάνει λόγο για το χ-blade (30.30) με το αρχαιοελληνικό γράμμα χ,το οποιο για αυτόν προφέρεται ως key- η kye-.Φυσικά κάτι τέτοιο δεν ισχύει απλό ο ηθοποιός δεν μπορεί να προφέρει το φθόγγο και εμείς μένουμε για άλλη μια φορά συγχυσμένοι.Να τανε και πρώτη φορά ρε παλιοΝομούρα.


Bonus-reference 
(για το συγκεκριμένο απλά συγχωρήστε με)

Η ιστορία  της Νάμινε.Ένας από τους πιο πολύπλοκους χαρακτήρες της σειράς μου θυμίζει αρκετά δύο μορφές από τη Ελληνική Μυθολογία.Τη Μνημοσυνη,μητέρα των Μουσών και τη Θέα Σελήνη.

Η πρώτη ήταν η προσωποποίηση της μνήμης και των αναμνήσεων.Στο μαντείο της όσοι πιστοί ήθελαν να πάρουν χρησμό έπιναν από δύο πηγές,το νερό της Λήθης (Castle Oblivion???) προκειμένου να ξεχάσουν τα επίγεια βάσανα τους και το νερό τη Μνημοσύνης για να θυμούνται για πάντα τα σοφά λόγια της Θεάς.To find is to lose and to lose is to find.Got it memorized??

Η δεύτερη ήταν μια μοναδική θέα που ζούσε μακριά από τους υπόλοιπους θεούς και έτυχε να ερωτευτεί ένα θνητό,το Εδυμίωνα.Ζητησε επομένως από το Δία να ρίξει το νεαρό σε ένα βαθύ ύπνο,όπου θα μπορούσε να τον επισκεπτεται στα όνειρα του και να συνευρίσκεται μαζί του.

Οκ η Ναμινε μπορεί να μην είχε και τόσο έντονο ερωτικό ενδιαφέρον για το Σόρα αλλά η ικανότητα της να ελέγχει τις αναμνήσεις των άλλων ,να μπαίνει στα όνειρα τους και η επιθυμία της να το βάλει σε λήθαργο προκειμένου να δουλέψει πάνω του έχουν ένα point.


Κάπου εδώ σταματώ και περιμένω τα σχόλια σας.
Θέλετε να συνεχίσω τέτοιου είδους άρθρα;

 ----------------------------------------------------------------------

Για το σημερινό άρθρο θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Dimitris Sarlos,Βασίλης Τομαρόπουλος,Γιώργος ΠΓ,Andreas Kesidis και Konstantinos Dalezios.

Πηγές
http://www.geo.auth.gr/765/6_santorini/67_atlantis.htm
http://mythagogia.blogspot.com/2013/07/blog-post_22.html?m=1
http://www.theogonia.gr/theoi/theoim/mnemosyne.html









Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις